3 Kāršu spēles, ko spēlēt draugu lokā  

Kāršu spēles ir labs veids kā pavadīt laiku kopā ar draugiem vai ģimenes lokā, kā arī mūsdienās pieejamas online versijas, ja augšupminētie nav “pie rokas”. Apskatīsim 5 populārākās kāršu spēles, no kurām varat izvēlēties sev tīkamāko.

UNO
Ļoti vienkārša, bet jautra un izklaidējoša kāršu spēle, ko parasti spēlē jautrības uzturēšanai ballītēs vai sauļojoties pludmalē. Šī kāršu spēle ir īpaša ar to, ka tai nepieciešams speciāls kāršu komplekts, kurš ietver četru dažādu krāsu kārtis ar cipariem no 0 līdz 9 katrā krāsā un dažādām funkciju kārtīm. Spēles mērķis ir tikt vaļā no visām kārtīm uz rokas, uz esošās kārts liekot vai nu tāda paša cipara vai tādas pašas krāsas kārti (vai abus divus). Uno spēlē ir arī funkciju kārtis, kas var mainīt spēlētāju kārtas virzienu, likt nākamajam spēlētājam pacelt noteiktu kāršu daudzumu vai ļaut kārts īpašniekam izvēlēties krāsu utt.

Uzzini vairāk par pokeru šeit-https://www.optibet.lv/lv/piedavajumi/kazino/?p=737

Duraks
Ļoti izplatīta spēle bērnu un jauniešu starpā, tieši tās vienkāršības dēļ. Lai arī spēle nav komplicēta, šajā spēlē ir iespējams pielietot dažādas stratēģijas un spēlēt to “ar prātu”.
Spēlē tiek izmantots parastais kāršu komplekts. Katram spēlētājam tiek izdalītas 6 kārtis un līdz pat spēles beigām jums rokās vienmēr jābūt vismaz 6 kārtīm. Kāršu stiprība ir attiecīgi no 2 (zemākā) līdz dūzim (augstākā). Tiek noteikta arī trumpja zīme, kas ir spēcīgāka par visām pārejām zīmēm un to stiprība arī ir attiecīgi no 2 līdz dūzim. Spēles princips ir nokaut pretinieka kārti un uzvar tas, kurš pirmais tiek vaļā no visām savām kārtīm.

Zole
Zole ir jau nedaudz advancētāka kāršu spēle, kas ir samērā populāra Latvijā, citviet pazīstama ar nosaukumu Revelīts. Šajā spēlē bieži vien nākas padomāt vairāk, kā divās augstāk minētajās.
Zoli parasti spēlē 3 līdz 5 cilvēki, bet katrā spēles aplī spēlē tikai 3, pārējie ir dalītāji. Viens no 3 izvēlas būt “lielais”, parasti balstoties uz iedalīto kāršu stipruma un varbūtības uzvarēt, atlikušie divi ir “mazie”. Šeit gan jāpiebilst, ka pastāv arī dažādas variācijas, kā izspēlēt Zoli.
Spēles mērķis Lielajam ir savākt lielāko punktu skaitu, no 61 līdz 120, kas ir maksimālais punktu skaits šajā spēlē. Ja abām pusēm ir 60, tad mazie uzvar. Kāršu vērtība ir šāda: Dūzis – 11 punkti, Desmitnieks -10, Karalis -4, Karaliene -3, Kalps -2, visām pārējām kārtīm ir nulles vērtība. Ir vērts atzīmēt, ka 10 ir stiprākas un augstākas vērtības nekā karalis, dažos spēļu datora variantos 10 ir atzīmēts kā Ø.

Šis ir tikai neliels ieskats šajās kāršu spēlēs, bet vairāk informācijas noteikti atradīsiet internetā.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.