Ārdurvis dzīvoklim un tā veidi – kam tieši pievērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek veikta izvēle?

Nav svarīgi vai šīs ir ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, viņām tomēr ir jāatbilst stingriem izturības kritērijiem, jāsekmē augsts drošības līmenis, pie tam jānovērš nesankcionētas ienākšanas mēģinājumus. Turklāt gan ārdurvis dzīvoklim, gan mājai jābūt ar atbilstošām siltumizolācijas īpašībām, ergonomiku, parocīgumu un jāvar pasargāt no ārpuses trokšņiem. Kā arī ārdurvis dzīvoklim jau ir tāda lieta, kurai jābūt ārēji pievilcīgai, tā kā ​​tās ir katras mājas seja. Durvīm, kā tad dizaina daļai, izcili jāiekļaujas kopējā interjerā un jāsaskan ar mājas vispārējo stilu.

Ārdurvju tipi

Ārdurvju konstrukcijas tiek klasificētas pēc to izejmateriāla, no kā tās taisītas: koksne; metāls; stikls; plastmasa. Pilnībā koksnes ārdurvis jau tiek izmantotas reti, jo tās nevar nodrošināt vajadzīgo drošības un uzticamības līmeni. Parasti tām atrod pielietojumu lux piepilsētas savrupmājās, dažādās iestādēs un vietās, kur jau ir atbalsts papildu drošības sistēmām. Populārākās ārdurvis privātmājām jau ir tieši no ozolmasīva un tās ir dārgas.
Pieprasītākās un populārākās jau ir metāla ārdurvis, kurām būs drošība un arī pietiekoša siltumizolācija. Metāla ārdurvis jau ir grūti iekļūt kā arī tās nevar aizdedzināt. Pats metāls tad ir pārklāts jau ar atšķirīgiem pretkorozijas savienojumiem un var būt apšūts arī ar dažādiem materiāliem (MDF paneļi, plastmasa, koks utt.), tādas ārdurvis dzīvoklim varētu ievietot jebkurā interjerā.
Alumīnija durvis, kas tad parasti ir bīdāmā veidā, parasti izvēlas garāžās vai arī noliktavās, ka ieeja aizsargātā teritorijā un tamlīdzīgās vietās.
Stikla ārdurvis var tikt uzliktas veikalos, uzņēmumu birojos, komerciestādēs un vēl dažreiz dārgās privātmājās.
Pvc ārdurvis privātmājām ir izmantotas ārkārtīgi reti, jo nevar garantēt pienācīgo aizsardzību un uzticamību to slēdzenēm.

Izvēlēšanās priekšnosacījumi, kad tiek meklētas ārdurvis dzīvoklim

Kad tiek izvēlētas ārdurvis, būtu jākoncentrē uzmanība uz izvietojuma vietu, durvju mērķi un durvju ailes izmēru. Pirmkārt, būs jāizplāno, kur ārdurvis būs uzstādītas, kad jau ir nepieciešamas ārdurvis dzīvoklim labāk, bez šaubām, būs kombinētās vai metāla durvis , var izmēģināt arī labas kvalitātes premium modeļus no koka, kur ir augsta pretielaušanās klase. Turklāt, kad tiek izvēlētas, durvis, būtu jārūpējas par papildu aizsardzību pret jebkāda veida ielaušanos. Pirmām kārtām, tādas jau ir speciālas paslēptās slēdzenes metāla durvīm, kā arī lielāka metāla kārta. Nenoliedzami, vienalga neviens nemaz nav nodrošināts pret jebkāda veida iebrukšanu, taču, jo sarežģītākas slēdzenes un arī lielākas šīs durvis, jo lielāka iespējamība, ka zaglis pazaudēs daudz vairāk laika atvēršanai un pat varētu pilnīgi atteikties no savas idejas. Kad tiek izvēlētas ārdurvis, būtu nozīmīgi vēl piemeklēt piemērotu siltuma izolāciju. Galu galā siltas metāla ārdurvis mājai jau ir ievērojami gudrāks ieguldījums, nekā piemēram, ar daudz zemākas kvalitātes izolāciju, vai pat ja tās vispār nav. Parasti privātajām mājām tad ir piemēroti arī dzelzs, koksnes kā arī kombinētie varianti.
Durvis dzīvoklim jāizraugās, balstoties tieši uz telpas vispārējo dizainu, materiāls šajā situācijā nebūs tik svarīgs piemēram, kā stila loma. Visi parasti izvēlas dažādas dekora opcijas, piemēram, salīdzinoši pieprasīti būtu paneļu ārdurvis, un arī modeļi ar dažādiem dizaina kokgriezumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.