KĀ AIZBĒGT NO PĀRĀK LIELIEM KOMUNĀLO PAKALPOJUMU RĒĶINIEM MĒNEŠA BEIGĀS?

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Ilgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība(ielūkojies šeit – https://videstehnika.lv). Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Būvmateriālu veikalos varam atrast visu, sākot ar dažāda veida siltināšanas materiāliem, labas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas precēm un daudz ko citu.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Siltajās pasaules valstīs pietiek ar gaisa kondicionētāju, kas aprīkots ar siltā gaisa pūšanu, taču zemēs, kur novērojami visi 4 gadalaiki, tostarp arī Latvijā, būs nepieciešams kas nopietnāks. Ja dzīvojat septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celtā daudzdzīvokļu namā, tad nama siltināšanai ir īpaši liela nozīme. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Siltināšanai izmanto fibrolīta plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Daudz ko nosaka arī mājas apkures sistēmas veids. Kamēr pilsētas centrālapkuri varam redzēt daudzdzīvokļu namos, privātmājās parasti izvēlas dažādus apkures katlus vai krāsnis. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Kā arī ieteikums izvēlēties nevis lētāko, bet censties atrast lielisku cenas un kvalitātes balansu.

SANTEHNIKAS IERĪCES UN PIEDERUMI PAR LIELISKĀM IZMAKSĀM

Kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas veids ir vēl viens svarīgs elements jebkurā mājoklī. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šeit vēlams ņemt vērā materiālu un pakalpojuma ierīkošanas cenas un kvalitātes balansu. Privātmājām vai mājokļiem ar nelielu dzīvokļu skaitu, nepieciešams izvēlēties piemērotu bioloģiskās attīrīšanas iekārtu vai septiķi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.