IZPLATĪTI ELEKTROENERĢIJAS VEIDI LATVIJĀ

Saules paneļi ir viena no izplatītākajām alternatīvās enerģijas uzkrāšanas sistēmām. Saules bateriju uzstādīšana notiek uz jumta vai pagalmā, bez ēnas un tie tiek vērsti virzienā uz dienvidiem, lai būtu iespējams uzkrāt pēc iespējas vairāk saules enerģijas. Uzkrātā saules enerģija tiek pārvērsta elektrībā un to var lietot gan kā alternatīvu elektroenerģijas avotu, gan kā centrālo enerģijas avotu. Uzkrātās elektrības daudzums ir atkarīgs no uzstādīto paneļu skaita un izmēra, kam būtu jābūt vienādam ar vidējo gada elektroenerģijas patēriņu(skatīt te – saules paneļi). Sadales Tīkla pieslēgums ir nepieciešams jebkuram īpašumam, kurā ir plānots lietot saules enerģiju. Lai tiktu uzkrāta elektroenerģija, nav nepieciešami konstanti saulaini laikapstākļi, kas nozīmē to, ka enerģija tiek uzkrāta visa gada garumā, arī mākoņainā laikā. Aprēķina kalkulators nāks talka aptuveno izmaksu aprēķinam, kas ļaus noskaidrot saules enerģijas kolektor lietderību.

KĀ IZMANTOT SAULES SARAŽOTO ELEKTRĪBU?

Paneļu uzstādīšanai daudzi izmanto banku piedāvātos kreditēšanas pakalpojumus, taču, tik pat daudzi izvēlas paneļu uzstādīšanu apmaksāt paši. Pirms lēmuma pieņemšanas, ir iespējams veikt aprēķinus par aptuvenajām izmaksām. Paneļu uzstādīšana nav ilgs process, nedaudz ilgāku laiku var prasīt dokumentu kārtošana, bet, interesentiem ir jārēķinās ar dažiem kritērijiem – vidējo gada patēriņu, vietu, kur paneļus uzstādīs un nepieciešamais skaits. Ir maldīgi uzskats, ka pēc iespējas lielāks saražotās enerģijas daudzums ir labi. Vasarās un pa dienu ir lieliski izmantot saules elektroenerģiju, taču visos citos dienas posmos – enerģiju no kopējā tīkla. Šāda veida investīcijas sāk atmaksāties 10 gadu laikā, bet paneļu cena ir vidēji no 6 – 10 tūkstošiem eiro.

PANEĻU UZSTĀDĪŠANAS PROCESS

Nevajag aizmirst par patēriņa analīzi, lai saprastu kā saules paneļu uzstādīšana sniegs vislabākos rezultātus. Būvprojekta izstrāde un priekšdarbi lielā mērā aizņem lielāko daļu laika pirms darbu veikšanas, savukārt, pašu paneļu uzstādīšana aizņem, augstākais, divas dienas. Šis ir viens no tiem būvniecības darbiem, kas prasa būvvaldes apstiprinājumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.