KUR ATRAST DARBU LATVIJĀ?

Darba devējs ar darba meklētāju, divdesmitpirmajā gadsimtā viens otru sastapt var bez problēmām, jo tieši pateicoties interneta videi, ir iespējams uziet lieliskas darba vietas un tik pat lieliskus darbiniekus.

Gan vakances šeit, gan vakances ārpus Latvijas ir ļoti aktuālas un darba tirgū dīkstāve nav novērojama. Darba sludinājumus un piedāvājumus var izzināt ļoti daudz kur – sociālajos tīklos, interneta portālu sludinājumu sadaļās, nodarbinātības aģentūrās, caur paziņām un drukātajos medijos.

CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULE DARBA MEKLĒTĀJAM.
Ļoti daudzi uzskata, ka cv online un motivācijas vēstuļu vai rezumē pievienošana darba pieteikumam ir lieka laika tērēšana un muļķības, taču tā nebūt nav, jo darba devējs šādā veidā uzzina ļoti daudz par kandidātu. Dzīvojot interneta laikmetā, CV online izveidot ir dažu minūšu jautājums, turklāt, to pašu var attiecināt arī uz motivācijas vēstulēm. Kāpēc tieši internetā? Jo tādā veidā ir iespējams izveidot CV pareizi un ari precīzāk, lidz ar to darba devējs varēs vieglāk iepazīties ar kandidāta pieredzi. Dažādi CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami vairākās interneta vietnēs. CV un motivācijas vēstules var izveidot dažādi, atšķirīgi pēc uzbūves, taču, svarīgi, lai visa sniegtā informācija būtu patiesa. Vēl viena ļoti nozīmīga darba pieteikuma sastāvdaļa ir motivācijas vēstule, ko ar vien vairāki darba devēji lūdz pievienot savam CV un darba pieteikumam. Mūsdienās motivācijas vēstules izveidot ir ļoti viegli, jo dažāda veida paraugi ir atrodami gan internetā, gan nodarbinātības aģentūrās.

KUR SAMEKLĒT DARBU MŪSU VALSTĪ VAI ĀRZEMĒS?
Darbs joprojām ir un arī paliks vienīgais veids, kā nopelnīt sev iztikas līdzekļus. Darbs Valmierā, darbs Rīgā, kaut vai darbs Valmierā un visur citur Latvijā un arī pasaulē, visiem interesentiem tiek sniegts teju katru mīļi brīdi. Atliek vien pameklēt, un arī dažādas jaunas darba piedāvājumi attiecīgās nozarēs uzrodas ļoti īsā laika posmā. Pareizi pasniegta vajadzīgā informācija par sevi un savu pieredzi konkrētajā vakancē vai vismaz nozarē, ir ļoti svarīga, lai darba devējs varētu lemt par labu konkrētam kandidātam. Arī darbs ārpus Latvijas joprojām ir aktuāls darba meklētāju vidū, un arī ir nepareizi uzskatīt, ka darba darba vietas ārpus Latvijas robežām vairāk nudien nav aktuālas. Dažādi ārzemju darba piedāvājumi tiek publicēti gan oficiālās vietnēs, gan Latvijas nodarbinātības aģentūrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.