Jumta segumu dažādība mūsdienīgajā dzīvē

Jumta konstrukcija vai arī pats jumta segums var būt diezgan daudzpusīgs, kad nereti maldina celtrniekus bez pieredzes tikai ar savu dažādību. Pētot, kādi tieši ir jumta konstrukcijas veidi, neprofesionālam uzreiz būs neiespējami saprast, kas tad konkrēti var būt nepieciešams plānotajam mājas jumtam un, ko tieši ir labāk izvēlēties konkrēti Jūsu gadījumā. Pie tam pircēji grib, protams, lai jumts būtu ne vienīgi glīts, bet arī spēcīgs, izturīgs kā arī atbilstu jebkurām normām. Vizuālā noformējuma dažādība ļauj dizaineriem likt lietā fantāziju un tādējādi īstenot visus neparedzamākos projektus.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv/par-mums/

Paša jumta konstrukcija

Visbiežāk redzami jau ir divslīpju un mansarda jumts mājām, protams, pastāv pat vienas slīpnes vai arī maju četrslīpju jumti, kā arī dažādu veidu savienojumi. Interesantu mājas stilu var dabūt, kad jumta konstrukcija ir, piemēram, pavisam plakana, bet šajā gadījumā var būt ļoti daudz kopšanas darbu, tādēļ, ka nokrišņiem šeit nav aizplūšanas ceļu, taču jumta uzstādīšana un siltināšana tomēr ir ekonomiskākā. Taču ir arī tādi jumta konstrukcijas veidi, kā piramīdas veida jumts, kurš savukārt ir līdzīgs sava veida piramīdai. Šis variants parasti tiek pielietots kā rotājuma jumta papildinājums. Nākamais netradicionāls jumta konstrukcijas veids ir asimetrisks, kur tad raksturīga viena īsa mala kā arī otra puse jumtam garāka. Ir jāapzinās, jo jumta konstrukcija ir grūtāk realizējama, jo bez šaubām jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tā kā tieši uz neraksturīgajām jumta konstrukcijas daļām, ir vajadzīgs arī papildus sijas vai koka kopnes.

Jumta konstrukcijas veidi – kāds segums tad ir vislabākais?

Izvēloties tādu variantu, kā jumta spāres, būs jāsaprot, ka jumta uzstādīšana ir ļoti darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiks mērīta, uzlikta un piezāģēta uz vietas objektā. Šādi jumta konstrukcijas veidi tike izmantoti vienīgi mazos projektos, kas ir līdz sešiem metriem. Pie tam jumta spāres paredz ēkas nesošās sienas, kur tās stiprināt, bet tiešam kā liels pluss būs tas, ka jumta spāres var būt pielāgotas uz vietas celtnes specifikai. Savukārt kopnes var izcelties ar savu labo kvalitāti, tādēļ, ka, tos ražojot, pielieto īpašu programmatūŗu, bet, jau gatavojot kopnes,tiks izmantots automatizēts process, kas tieši izslēdz kļūdas. Celtne varētu būt arī bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas ir tas, kas piedod ekonomsikumu projektam. Koka kopnes ļauj neierobežoti plānot vai pat pārplānot projektu, pie tam jumta uzstādīšana jau ir viegli izdarāma kā arī saprotama. Visbeidzot šī varianta jumta uzstādīšana ir ļoti ātra, piemēram, priekš tam, lai pabeigt parastu privātmāju, kopņu uzlikšana aizņem no vienas līdz divām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.