Sup izbraucieni – kāda tipa aprīkojums būs vajadzīgs?

Sup dēļi vairumam no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, protams, ka šis apstāklis nav bez skaidrojuma. 21.gs. sākumā viens slavens sērfotājs R.Tomass ierosināja alternatīvu risinājumu, laikā kad sērfošanai nav viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding. Pēc viņa domām, šis variants bija paņēmiens, kā var saglabāt formu, trenēt izturību un līdzsvaru. Tomēr 4 gadus vēlāk, laikā kad šis veids parādījās vienā no ASV kanāliem, sup izbraucieni kļuva ļoti populārs sporta veids. Skatītāji saskatīja tur lielas cerības un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Latvijā supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību un pielāgota Latvijas dabai. No šī brīža sup izbraucieni pārvērtās par interesantu veidu, brīdī, kad tiek izplānota atpūta ar draugiem vai arī ar ģimeni.

Ieskaties – http://www.bullulaivas.lv/sup-noma/

Parasti sup dēļi atšķiras no sērfošanas dēļiem ar to, ka ir daudz garāki un arī platāki, tajā pat brīdī, ja pieminēta tiek profesionāla supošana, tad sup dēļi būs identiski sērfošanas. Tagad jau ir liels skaits dažnedažādu dēļu veidu. Universālie dēļi parasti atbilstoši atpūtai uz ūdens, tūrisma dēļi ir ideāls variants pārgājieniem, reisu dēļi, kas ir ātri un tiek pielietoti sacenšoties. Nav noliedzams, ka, nevar nepieminēt sērfošanas dēļus, savukārt pabeidz iedalījumu cietie sup deļi un piepūšamie. Kad tiek rīkoti sup izbraucieni, visbiežāk tiek izvēlēti piepūšamie sup dēļi. Tie ir ideāli, jo var ņemt jebkur, turklāt dažādas lidostas pievienoja tos sporta inventāra sarakstam. Bieži vien tieši piepūšamie sup dēļi pārdodas komplektā ar airi, pumpi, remonta komplektu, drošības pavadu un transportēšanas somu. Bez šaubām, piepūšamie sup dēļi ir arī cietā variantā, bet sērfotāji izvēlās labāk cietos dēļus.

Vai, piemēram, buru jahtas noma būs visas atrakcijas uz ūdens virsmas?

Bez šaubām atpūta ar draugiem vai varbūt atpūta ar ģimeni vienmēr būs patīkama, taču ar draugiem tā parasti ir aktīvā atpūta. Kad jau ir apnikusi pieejamā velosipēdu noma Vecrīgā, lieliska alternatīva būs buru jahtas noma, kura tiešām ir neaizmirstama. Bet, kad esat nolēmuši, ka būs atpūta ar ģimeni, būtu ieteicams doties kaut kur pie dabas un ideālā gadījumā pie ūdens. Parasti atpūta ar ģimeni asociējas kopā būšanu ar bērniem, šajā gadījumā superīga iespēja ir laivu noma un katamarānu noma, ja nama saimnieks sniedz šādu pakalpojumu. Pie tam šobrīd pastāv pavisam jauns trends un nebūs svarīgi, vai Jums atpūta ar ģimeni vai draugierm, tā jaunā aktīvā atpūta ir sup izbraucieni. Labakais, ka Jums pat nevajag personīgo dēli, šobrīd daudzās vietās ir atrodama sup noma. Nenoliedzami, kad supošana paliek par Jūsu ikdienas sastāvdaļu, lētāk taču ir nevis sup noma, bet labāk nopirkt sev savu dēli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.