Jumta spāres vai kopnes

Visbiežāk, kad tiek runāts tieši par jumta izgatavošanu, tajā brīdī svarīgs ir ne vien jumta segums, bet viss mājas jumts pamatā. Pie tam, kad jumta veids mājai var tikt izvēlēts arī tikai celtniecības laikā, tad jumta segums, kā viens no jau svarīgākajiem mājas elementiem, būtu rūpīgi jāaprēķina pie tam jāveic tā projekts jau pirms tam. Tomēr ir jāizprot, kādi tad jumta konstrukcijas veidi jau ir atbilstoši konkrēti Jūsu projektā. Jau ir tik ļoti daudz dažādu variantu – sijas, jumtu spāres vai koka kopnes, kādā veidā tās atšķiras un, ko izvēlēties, tiešām ir ļoti svarīgs jautājums.

Kāds būs tieši Jūsu majas jumts?

Jumta forma, kuru visbiežāk mēs visi pamanam apkārt ir divslīpju jumts, šis variants atšķiras ar praktiskumu, vienkāršu uzstādīšanu un tāda jumtam būs piemērots jebkura veida jumta segums mājai. Pieprasīts tagad ir mansarda tipa jumts, šeit ir 4 plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Minētais veids ir tik pieprasīts, tā kā tiek atrasta vēl viena papildus telpa. Saimniecības ēkām visbiežāk izmantota jumta konstrukcija būs vienas slīpnes, bet šo tipu neizmanto lielāka tipa ēkām. Amizanta un ļoti sarežģīta konstrukcija būs četrslīpju jumts. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Mājas jumts reizēm pieļauj dažnedažādu veidu apvienošanu, tādējādi padarot objektu interesantu un neatkārtojamu.

Kad izvēlaties tāda veida variantu, kā jumta spāres, būs jāsaprot, ka jumta uzstādīšana ir diezgan darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiek mērīta, uzstādīta un vēl piezāģēta jau uz vietas objektā. Šādi jumta konstrukcijas veidi izmantojami vien mazos projektos, līdz sešiem metriem. Pie tam jumta spāres pieprasa nesošās sienas, kur tās stiprināt, bet kā ievērojams pluss ir tas, ka jumta spāres var būt pielāgotas uz vietas objekta specifikai. Bet jumta kopnes izceļas ar to labo kvalitāti, tas ir arī tāpēc, ka, tos ražojot, izmanto īpašu programmatūŗu, bet pašu kopņu izveidē tiek pielietots pilnīgi automatizēts darbību komlekss, kas ir tas, kas izslēdz kļūdas. Ēka varētu būt bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas nodrošina izdevīgumu projektam. Kopnes ļauj neierobežoti izdomāt un pat pārdomāt projektu jebkurā brīdī, pie tam jumta uzstādīšana ir viegli izdarāma un saprotama. Visbeidzot šāda tipa jumta uzstadīšana prasa ļoti maz laika, piemēram, lai uzstādīt vienkāršu māju, koka kopņu uzlikšana aizņem no vienas līdz divām dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.