Kopnes, jumta spāres un cita veida jumta konstrukcija

Viennozīmīgi jumta konstrukcija tomēr ir viens no vissvarīgākajiem momentiem mājas būvniecības laikā. Kad būs likts jumts vai jau jumta segums, būtu svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās pati jumta uzstādīšana un kur neievērošana var radīt nepatīkamus momentus, kā piemēram, siltuma zudumu, noplūdi vai arī, ka tiek sagrauta visa jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiek galā ar tā aizsargāšanas darbībām, tam vajadzētu būt pareizi sataisītam, kā arī būvniecības procesā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, piemēram, kā jumta siltināšana. Šodien ir iespēja izmēģināt jumta kopnes kā dizaina elementu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Jumti un to tipi

Kad tiek plānota mājokļa būvniecība un tās projekts, pirmā lieta ir dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums, arī starpstāvu pārsegums. Jumta konstrukcijas veidi eksistē diezgan dažādi, kur visbiežāk izvēlās vienas slīpnes un vēl divu un vairāk slīpumu jumtus, bet pieprasīti jau ir plakanie jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Bieži ir izmantotas koka kopnes, mēģinot padarīt mājas interjeru interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana var būt no ļoti dažādiem izejmateriāliem, piemēram, dakstiņjumts ir izturīgs un ilggadīgs, kalpo līdz pat 100 gadiem,, taču priekš plakanajiem jumtiem labākais jumta segums būtu modificētā bitumena jumts, kurš ir ātri uzklājams un tam ir diezgan zema cena. Taču pirms tiek piemeklēts jumta segums vai jumta konstrukcija, pārunājiet šo momentu ar savu projektētāju.

Jumta kopnes vai spāres

Pašas jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kas savā starpā apvienojas ar tērauda plāksnēm, tādējādi var iegūt spēcīgu konstrukciju un tiek ietaupīta koksne. Kopnes taisa no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, tādējādi padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Bet, jumta spāres jau pieprasa trīsreiz vairāk koksnes, tādējādi padarot koka kopnes par labu alternatīvu. Koka kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, un šāda jumta konstrukcija var būt pielietota gan mājās, tā arī saimniecības telpās vai ražošanas ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.