Uztura bagātinātāja kolagēna veidi

Pats kolagēns ir svarīgākais veidojošo olbaltumvielu tips cilvēka organismā, kam ir un būs nozīmīga loma veselīgu locītavu, nagu un pārējo organisma audu veidošanā. Pie tam dabīgais kolagēns būs pamats sarežģītākām organisma struktūrām, piemēram, kauliem un zobiem, skrimšļiem un arī iekšējiem orgāniem. Uztura bagātinātājs – kolagēns saglabā mitrumu ādā, kurš sniedz iespēju tai noturēties stingrai, kā arī minimāli pasargā dermas augšējo slāni no UV ietekmes. Citiem vārdiem sakot, pats kolagēns jau ir svarīga cilvēka dermas daļa, bez kā tā nevar noturēt savu jaunību un veselīgo izskatu. Kāpēc mums patīk uztura bagātinātāji, kā arī lietošanā nokļūst dzeramais kolagēns vai pulveris? Jo trīsdesmit gadu vecumā kolagēna sintēze uzsāk ātri samazināties, kas noved pie pašas ādas plānuma, tvirtuma zuduma kā arī sausuma. Uzrodas pirmās saredzamās grumbiņas, novājinās locītavas un kauli, un ķermeņa sevis dziedināšanas spējas samazinās. Tāpēc kolagēna lietošana kļūst tieši par ikdienas sastāvdaļu daudziem no mums. Vairāk lasi te!

Kādi tad eksistē kolagēna varianti? Ir daudz dažādu kolagēna veidu, taču pieci tiek skaitīti par izplatītākajiem. Piecas visbiežāk sastopamās šķirnes iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna tipi būs pilnīgi neaizvietojama organisma daļa. I tipa pats kolagēns būs visvairāk sastopamais proteīns, kas tad sastopams mūsos. Viennozīmīgi tas veido mūsu ādu, kaulus, cīpslas, asinsvadu sienas un citus saistaudus. Ja Jums nepieciešams kolagēns ādai, tad I tips būtu vislabākā opcija. Kāda tieši tipa uztura bagātinātājs – kolagēns tiks nosaukts par visvieglāk uzsūcamo? Tad tas ir jūras produktu dabiskais kolagēns. Gadījumā ja mums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas būtu II tips, kas ir svarīgākais skrimšļu kolagēns. Uztura bagātinātāji, kas tad satur putnu kolagēnu, piem., putnu kaulu kolagēna pulveris, tas ir svarīgākais 2. tipa kolagēna avots. 3. tips ir fibrilārais dabiskais kolagēns, kas jau ir galvenā cilvēka ādas kā arī iekšejo orgānu daļa, kas jau tiek uziets tanīs pašās vietās, kur 1. tips. 5. tipa dabiskais kolagēns ir būtisks placentas šūnu veidošanai grūtniecēm. Svarīgākais jau ir zināt, vai, piemēram, priekš Jums vajadzīgs kolagēns matiem vai arī locītavām un atrast savu atbilstošo tipu.

Uztura bagātinātājs – kolagēns, kurā vietā to pirkt?

Mūsdienu pasaulē jebko droši var nopirkt onlainā, arī uztura bagātinātāji ir milzīgā variācijā. Kā var uziet īsto un vēl cik daudz lietot, ja pērkat online vidē. Nav svarīgi, vai pat ir vajadzīgs kolagēns ādai, nagiem vai pat kolagēns kauliem, nozīmīgi jau ir saprast, kāds būtu vēlamais rezultāts. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana ir pietiekama ar 5 gramiem, taču vecuma pazīmju novēršanai vai kad ir bojātas locītavas, jau var lietot 10 g dienā. Ķermeņa ikdienas vajadzība būs 2. tipa kolagēns 40 mg. Vidēji kurss ilgst trīs mēnešus. Pat, ja nepieciešams kolagēns matiem, nozīmīga ir komponentu molekulmasa. Vērsiet uzmanību uz vitamīniem. Jo bez šaubām kolagēna uzsūkšanās nebūs realizējama bez dažādiem mikroelementiem un arī bez vitamīniem, tādēļ tad ir vajadzīgs, tomēr, lai tie uztura bagātinātāji saturētu visas nepieciešamās minērālvielas, it īpaši C vitamīnu. Kad nepieciešams uztura bagātinātājs – kolagēns, pirkt to iespējams kā online vidē, tā arī aptiekā. Bet bez šaubām online būs vienkāršāk, taču visu laiku centieties uzzināt vairāk par pārdevēju un, ja nepieciešams vien uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nedrīkst neievērot, būs detalizēti tās jāizpēta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.