Atbalsts tiem, kas cieš Ukrainas karā

Tajā brīdī, kad iesākās karš, Krievijas Federācija pārkāpa suverēnas un neatkarīgas valsts robežu. Tas, kā pati Ukraina un arī tās pilsoņi cieš no izraisītā kara darbībām, jau redz ikviens pasaulē. Tagad neviens nevar palikt vienaldzīgs. To var novērtēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko cilvēki katru dienu veic, vēloties palīdzēt šī šausmīgā kara novājinātajiem civiliedzīvotājiem. Un tas jau ir ļoti pareizi! Ikvienam ir jāpalīdz šiem nevainīgajiem – sievietēm un vīriešiem, bērniem un sirmgalvjiem. Šie cilvēki tomēr ir tiesīgi izdzīvot! Kara darbība nebeidzas, bet tajā pat brīdī vienkāršie cilvēki, kompānijas, valsts organizācijas turpina sniegt palīdzību. Tas nozīmē, ka pastāv cerība uz mieru Ukrainas valstī un arī visā pasaulē!

Kāda veida ziedojumi, kā arī kur ir izlietoti?

Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta datiem cilvēki var ziedot trīs variantos. Pirmais jau ir budžeta iestādei, Latvijā reģistrētai biedrībai, reliģiskai organizācijai. 2. veids ir jebkura cita iestāde ar sabiedriskā labuma statusu, piemēram, visiem pazīstamais www.ziedot.lv. Un trešais – ES vai arī EEZ reģistrētai nevalstiskai sabiedrībai, kur jau ir tas pats organizācijai ar sabiedriskā labuma statusu. Kā arī šie finansiāls atbalsts var būt iekļauti gada ienākumu deklarācijā.

Atbalsta plūsma ir caurredzama un uzticama, ja ziedojumi tiks virzīti tieši šajās pārbaudītajās vietās. Organizācija ziedot.lv ziedojumu izlietojumu saskaņo ar Aizsardzības ministriju. Svarīgākais virziens ir Ukrainas valsts teritoriālās aizsardzības spēki, kā arī humānā palīdzība kara bēgļiem un vēl Ukrainas valsts pilsoņiem. Kā arī nākamās plūsmas tiks sadalītas 2 virzienos – degvielai un medicīniska rakstura precēm. Protams, kad tiks ziedots noteiktam mērķim, piemēram, kara bēgļiem, tad jau viss saziedotais nonāk tieši šim mērķim.

Kas tad dod palīdzību Ukrainai un tās cilvēkiem?

Pamata Latvijas ziedotāji ir un būs tauta. Tieši Latvijas iedzīvotāji tikai dažās dienās spēja savākt 2 miljonus EUR Ukrainas valsts palīdzībai, taču tagad dotais skaitlis jau sasniedz var teikt, ka 9,5 miljonus! Latvijas pašvaldības palīdz kara bēgļiem kā arī nogādā ziedojumus jau uz pašu Ukrainu. Taču, piemēram, Jelgava savai sadraudzības pilsētai nosūtīja sešus ģeneratorus, nerunājot par pirmās vajadzības precēm, medicīnas rakstura precēm, kā arī pārtiku. Ņemot dalību akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, diezgan aktīvi ziedo Smiltenes uzņēmēji, kuri pāris nedēļās spēja savākt 60 tūkstošus eiro. Arī, piemēram, miljardieri pieslēdzas palīdzībai Ukrainas cilvēkiem. Pēc Dienas Bizness datiem Mihails Fridmans un Pjotrs Avens Ukrainas valstij jau ziedojuši 150 miljonus EUR, kā arī Fridmans un Avens apņemas palielināt Alfa-Bank Ukraina bankas kapitālu līdz pat miljardam eiro.

Šis ir tas laiks, kad palikt vienaldzīgs nevar neviens no mums! Mums ir jāpalīdz kopā Ukrainai gūt uzvaru tādā smagajā karadarbībā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.