NEAIZMIRSTIET LAICĪGI SARŪPĒT KURINĀMO!

Ne velti ir teiciens, ka ragavas ir jātaisa vasarā un rati ziemā. Tieši pavasaris un vasara ir labākais laiks, kad sākt gatavoties nākošajai apkures sezonai, jo var veikt uzlabojumus apkures sistēmai, ja tādi nepieciešami, un arī par izdevīgām cenām iegādāties dažāda veida kurināmo. Par jaunu kurināmo sāk rūpēties sākoties pavasarim, kad ir labākais laiks, kad sākt žāvēt malku apkures sezonai, kas sāksies rudenī. Protams, ja izmantojat cita veida kurināmo, tad arī vislabāk kurināmo materiālu sagādāt laicīgi. Kā lieliskas alternatīvas malkai, jāmin skaidu briketes un granulas, kas ir izmantojamas ne tikai speciālajos apkures katlos, bet arī krāsnīs un kamīnos.

Uzzini vairāk – https://eccal.eu/

CIK IZMAKSĀ AUGSTAS KVALITĀTES GRANULAS UN BRIKETES VIENAI APKURES SEZONAI?
Apkures sistēmai ir tik pat liela nozīme kā kurināmajam, ko tai izmanto. Piemēram, granulas ir vairāk paredzētas speciālajiem granulu katliem, taču briketes var izmantot kā alternatīvu parastajai malkai kurinot krāsni. Kā izlemt par labu vienam vai otram apkures materiālam? Protams, vispirms jāsaprot, ka kurināmajam ir jābūt sausam – gan briketēm un granulām, gan malkai. Ja izvēlaties briketes vai granulas, tad jāraugas, lai tās būtu blīvi sapresētas un nedalītos. Vienkāršāk sakot – ja brikete nokrītot pie zemes sašķīst, tā nav labas kvalitātes. Tas ir tādēļ, ka ne tik blīvi presētas briketes ātrāk izdeg un netur siltumu. Cena briketēm un granulām par tonnu ir vidēji 120 eiro, malkas krava maksā līdzīgi, taču tā vēl ir jākrāmē un jāžāvē, savukārt briketes un granulas tiek piegādātas jau mitrumnecaurlaidīgos maisos un gatavas tūlītējai izmantošanai. Noteikti labāk ir izvēlēties kantainas formas kurināmo, jo tas tik ātri neizdeg. Kurinot krāsni ar briketēm būs nedaudz jāpiešaujas, lai to nepārkurinātu, jo to siltumspēja ir pusotru reizi lielāka. Skaidru brikešu un granulu vēl viena pozitīva īpašība ir tā, ka degot tik ļoti neaizsērējas dūmvads.

BRIKEŠU UN PARASTĀS MALKAS PLUSI UN MĪNUSI.
Ja vēlaties izmantot granulas kā kurināmo, vislabāk ir uzstādīt speciālu granulu katlu. Kokskaidu briketes būs universālāks risinājums, jo ar tām var kurināt arī krāsnis. Presētās briketes un granulas un to apkures katlu sistēmas mūsdienās ir ērtāks risinājums telpu apkurei ziemā. Kādēļ? Jo apkures katli ir jāuzpilda vidēji reizi nedēļā, taču krāsnis un plītis jākurina katru dienu, principā visas dienas garumā. Tas bija ērti un pašsaprotami laikos, kad vienmēr kāds atradās mājās un varēja to darīt, taču mūsdienās, pārnākot vakarā no darba, gribas ieiet siltā istabā, nevis vēl kurināt krāsni un gaidīt līdz telpas uzsils.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.