ERGONOMISKI PAREIZI MATRAČI MUGURAS VESELĪBAI

Fizioloģiski daba ir iedalījusi, ka ik vienai dzīvai būtnei ir nepieciešams laiks savu “bateriju” uzlādei un parasti tas notiek miegā, guļus stāvoklī. Pērkot jaunu gultu, uzmanība tiek pievērsta dažādiem faktoriem, ieskaitot furnitūru un citus sīkumus. Matrača loma ir viennozīmīga – tam ir pareizi jābalsta ķermenis guļus pozīcijā un jāveicina maksimāla atpūta. Matračus var iegādāties gan kopā ar gultu, gan atsevišķi, tam ir jābūt tieši tādam, kādā personai būtu ērti pavadīt 7 stundas guļus stāvoklī. Ja konstanti jūtamies noguruši pat pēc daudzām miega stundām un visādi citādi gulta vairs nešķiet tik vilinoša kā agrāk, ir skaidrs, ka jāmaina matracis. Nevajag bīties no matraču cenām, jo sev piemērotu atradīs ik viens, turklāt, nevajag aizmirst, ka tā ir lieta, kas tiek izmantota daudzu gadu garumā katru dienu!

VAI IR MATRAČI BEZ ATSPERĒM IR LABĀKI?

Pirms gadiem trīsdesmit mūsu iespējas matraču iegādei nebija pārāk lielas un par ergonomiju neviens īpaši nesatraucās. Veikalos varējām atrast porolona atsperu matračus, kuru kalpošanas laiks nebija pārāk ilgs un tie arī nebija pārāk ērti. Atsperes te mēdza deformēties un porolons ar laiku tika izgulēts un matracis palika neērts, pavisam noteikti ne vairs ergonomisks ar ortopēdiskām īpašībām. Mūsdienās pieejamie matrači ir no moderniem materiāliem, galvenokārt memory foam putām, speciāliem atsperu blokiem, kokosa un lateksa šķiedrām. Matračiem ir noņemams virsējais apvalks, kas to kopšanu padara maksimāli vieglu un ērtu.

VAI LATVIJĀ RAŽOTIE MATRAČI IR ERGONOMISKI PAREIZI?

Kad izvēlamies matraci, protams vēlamies, lai tas ir lieliskā cenas un kvalitātes līdzsvarā. Latvijā ražoti matrači ir teicamā cenas un kvalitātes attiecībā. Matrači, kas ražoti Latvijā ir pieejami gan mazākos, bērnu gultām domātos izmēros, gan lielos izmēros. Ideāls matracis pa ideālu cenu ir tas, ko atradīsiet meklējot Latvijā ražotus matračus. Arī materiālu daudzveidība nodrošina to, ka sava ideālā matrača atrašana nav sapnis, bet realitāte. Visi matrači ir tendēti uz slodzes mazināšanu mugurai, asinsrites uzlabošanu un pareizu ķermeņa pozicionēšanu guļot.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.