Kam tad pievērst uzmanību, meklējot vasaras vai arī vissezonas riepas?

Vai, pārvietojoties ar pašu mašīnu, Jums ir nozīmīga droša braukšana un komforts? Tikai gudri piemeklētas auto riepas palīdzēs šo visu nodrošināt. Izvēloties auto riepas, svarīgs punkts būs izprast, kādas tad riepas būtu vajadzīgas – vasaras vai ziemas riepas. Vēl klāt sezonai, jau ir svarīgi ņemt vērā to, kāds jau ir pats auto un vēl Jūsu vadīšanas iemaņas, kur domājat braukt, un to, cik tad liels jau ir budžets auto riepu iegādei. Kopā mēģināsim apskatīt galvenos kritērijus, priekš tam, lai zinātu, kā labāk atlasīt piemērotākās riepas savam auto.

Pamata kritēriji riepu atrašanā

Tieši galvenais pirms nopirkt auto riepas, ir izlasīt auto lietošanas instrukciju. Tieši šeit ražotājs uzskaita neskaitāmas svarīgas riepu specifikācijas, kas būtiski paātrinās riepu atrašanu. Ja jums dokumenti nebūs pieejami, varēsiet izpētīt tos auto modeļus, kuri ir tirgū. Visbiežāk vispirms tiek meklētas lētas auto riepas, bet ieteicams apskatīties vidējā segmenta eksemplārus. Šajā gadījumā runa iet par drošību, vislabāk iegādāties pārbaudītas riepas. Izgatavotāji piedāvā kā vasaras, tā firemax ziemas riepas un arī vissezonas variantus. Nekļūdīgu auto riepu atrašana tieši klimatam sniedz iespēju pievarēt jebkādus laikapstākļus – sniegu, stipru lietu, salu un tvaikojošu asfaltu. Ziemas riepas tomēr ir samērā mīkstas un arī elastīgas, tādēļ aukstā gaisa temperatūrā tās nepaliek cietas kā arī trauslas. Auto riepu protektoros ir daudz lielu šķērsveida rievu, no kurām katra noņem sniegu kā arī šļakatas. Vasaras riepām jau ir tipisks diezgan blīvs savienojums un arī gumijas izturība, arī saskaroties ar svelmainu asfaltu. Savukārt vissezonas auto riepas ļoti augstās gaisa temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, savukārt, ja tomēr ir ļoti zema temperatūra, šīs auto riepas kļūst ļoti cietas un vienlaicīgi trauslas. Optimālā gaisa temperatūra vissezonas riepu ekspluatācijai būtu sākot ar 0 līdz pat +15 °C. Auto protektora zīmējums tieši ietekmē auto manevrēšanu un vadāmību esot uz konkrēta ceļa seguma, konkrētā klimatā. Gareniskie bloki zīmējumā mazina pretestību, samazina trokšņa līmeni un uzlabo stabilitāti. Modeļos ar diezgan dziļām un arī platām šķērseniskām rievām, jebkurš ūdens un vēl dubļi efektīvāk atgrūžas no riepām. Ja parādās neskaidrības auto riepu izvēlē, labāk griezties tieši pie speciālistiem.

Riepu garāža vai internetveikals, kurā vietā iegādāties riepas un citas detaļas?

Diezgan nesen galvenās vietas un veikali, kur varēja iegādāties riepas bija tiešām ikkatrs riepu serviss, kur visi devāmies un tad skatījāmies piemērotākos variantus. Laika gaitā riepu noliktava online pārtapa ievērojami interesantāks iepirkšanās vietas veids klientam. Tiešsaistē varēsiet momentāli izvēlēties, saņemt konsultāciju un vēl pieteikties uz vizīti. Pastāv dažas nianses, kurām pievērst interesi, ja tiks meklēta riepu garāža. Ja pievērsties e-vides vietnei, tad šeit svarīgākais tomēr ir mājaslapas izskats un stils – galvenajai lapai jāparāda galvenās klienta vēlēšanās, vietnes struktūrai jābūt ērtai un arī vienkāršai. Sortiments – būtiska preču izvēle (auto riepas un lietie diski), parāda veikala kvalifikāciju. Laba riepu garāža nodrošina pat papildus iespējas, kur tiek iekļauta arī, piemēram, riepu montāža vai riepu balansēšana. Ja tiek meklētas jaunas riepas, būtiska tad ir bez šaubām arī to vērtība, labā servisā vajadzētu būt kā premium klases segmentam, gan arī ekonomiskākajiem variantiem. Citu klientu atsauksmes – viennozīmīgi, kad tad vajadzīga riepu maiņa, pats pirmais būs iepazīties ar cilvēku rekomendācijām. Un protams, kvalitatīvi darbinieki ar vairāku gadu pieredzi kā arī piemēram, kā labs bonuss – dažnedažādas izpārdošanas un akciju piedāvājumi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.