CIK NEPIECIEŠAMA IR BIO KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS KOPŠANA?

Plānojot jauna mājokļa celtniecību vai jau esošā nama pārbūvi, notekūdeņu apsaimniekošanas sistēma ir viena no galvenajām, ar ko jāsāk. Ņemot vērā to, ka visas komunikācijas sākot ar kanalizāciju un beidzot ar elektrību, tiek ieraktas zemē, tad par to funkcionalitāti ir jāpārliecinās laikus, lai pēcāk nerastos lieki izdevumi un problēmas. Zināms, ka bio kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

GRUNTSŪDEŅU LOMA BIO KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS PLĀNOŠANĀ UN IZVEIDĒ

Ir dažādi notekūdeņu apsaimniekošanas veidi, bet privātmāju iekārtošanā, visbiežāk, izmanto trīs – septiķi, bio-attīrīšanas iekārtu vai arī pilsētas centralizēto pieslēgumu. Bioloģiskā attīrīšanas iekārtā ir daudzfunkcionāla. Attīrītais ūdens ir lietojams atkārtoti, piemēram, dārza laistīšanā. Bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbojas, izmantojot elektrību, taču patēriņš ir pavisam neliels. Septiķa ierakšana zemē nozīmē divu vai trīs tvertņu uzstādīšanu, kurā ūdens tiek atdalīts no tā satura. Asenizācijas pakalpojumu sniedzēji ir tie, kas nodrošina septiķu tīrīšanu un ierodas pēc pieteikuma saņemšanas.

BIO KANALIZĀCIJAS UN SEPTIĶA PRIEKŠROCĪBAS SAIMNIECĪBĀS

Pašvaldības saistošie noteikumi nosaka to, kur un kāda veida kanalizācijas sistēmas ierīkošana ir atļauta. Ja pilsētas centralizētā kanalizācijas sistēma atrodas 200 metru attālumā, tad ir iespēja pieslēgties un izmantot to. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materiālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja šāda veida pieslēgums nav pieejams, tad visu pārējo nosaka gruntsūdeņi. Privātmāju, kuru apdzīvo viena ģimene vai nelielu vasarnīcu, var aprīkot ar septiķi, kas tiek iztīrīts lai nepiesārņotu dabu. Vēl ir opcija izbūvēt bio kanalizāciju, kur filtrācijas procesā piedalās baktērijas, kas pārtiek no organiskajām vielām un ūdeni pēcāk var izmantot dārza laistīšanai, piemēram.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.