Cik ļoti nozīmīgi ir redzēt izcili? Kāda veida lēcas acīm pērkat tieši Jūs?

Uz šodienu lēcas acīm jau ir tāda veida masveida produkts, ar kuru jau nemaz nevar izbrīnīt. Lēcas jau ir kļuvušas tieši par katras dienas sastāvdaļu bez kuras mēs nespējam iedomāties mūsu ikdienu. Kādā veidā parādījās lēcas? Iedomājaties, bet pats pirmais, kurš saskarās ar lēcām, ir slavenais Leonardo da Vinči. Šis notikums ir aprakstīts grāmatā “Acu kods” ar 1508. gadu. Tieši Leonardo izgudroja mūsdienu lēcas darbošanās plānu. Kaut gan teikt, ka konkrēti viņš būtu kontaktlēcas izgudrotājs nevar. Bet viņa sekotāji gan, piem., nevar aizmirst filozofu, fiziķi un matemātiķi R.Dekartu. 1632. gadā viņš uz acīm uzlika stikla trauku, kas bija tiešām pilnīgi piepildīts ar ūdeni, jo tā Leonardo skaidroja lēcas darbību. Bet diemžēl valkāt šīs kontaktlēcas acīm nebija iespējams.
Pēc vēl 200 gadiem fiziķis un astronoms Džons Heršels arī pievērsās pie kontaktlēcām. Viņš ir tas, kas rakstos aprakstīja, kā tad izskatās īstas un protams, arī korektās kontaktlēcas.
Kas tieši izgatavoja pirmās stikla lēcas? Tas bija stiklinieks Mullers, tas notika 1888.gadā un atstāja nozīmīgu pēdu oftalmoloģijā. Tā galvenā doma nemaz nebija izveidot lēcas. Viņš vienkārši mēģināja palīdzēt draugam saredzēt apkārtējo pasauli košās krāsās.

Un šodien, pateicoties visiem šiem cilvēkiem, mēs varam izmest apnicīgās brilles acīm un pasūtīt sev lēcas internetā vai arī tuvākajā optikas salonā. Nenoliedzami, var arī nēsāt brilles, taču ir situācijas dzīvē, kur parocīgāk būs tieši kontaktlēcas. Kādā veidā atrast šo produkciju?

Lasīt vairāk – https://www.manaslecas.lv/

Lēcas internetā vai arī salonā, kā var nepazust piedāvājuma dažādībā?

Pats pirmais, kam tieši pievērst īpašu vērību, izvēloties lēcas, jau ir tieši tas, vai lēcas jau ir cietas vai mīkstas. Cietās kontaktlēcas ļoti pilnveidojās. No sākuma viņas tika no stikla, vēlāk jau no organiska stikla, pvc un noklāja visu virsmu acij. Pats pēdējais posms jau bija ražošana no īpaša materiāla – silikona akrilāta. Galvenās cieto kontaktlēcu īpašības ir minimāls attēla izkropļojums (šeit pats materiāls vislabāk saglabā savu formu), izturība pret bojājumiem, mazāk nokļūst netīrumi uz tā, nepieciešamība mitrināt pašas lēcas ir mazāka, tā kā tās nesatur ūdeni un neizžūst ilgstoši lietojot, kārtīgi rūpējoties, izmantošanas termiņš pārsniedz mīksto lēcu lietošanas termiņu. Mīkstās kontaktlēcas ir izgatavotas no speciāla materiāla, kas ir elastīgs – silikona hidrogēla vai hidrogēla. Pēc maiņas nepieciešamības ir vienas dienas lēcas (vienreizējās lietošanas), nedēļas vai divu nedēļu kontaktlēcas, plānotā nomaiņa, kas jāmaina ik pēc 1-3 mēnešiem un tradicionālās, kuras maina jau pēc sešiem mēnešiem. Protams, kontaktlēcas cenas būs atkarīgas ne vienīgi no tā kāds materiāls izmantots, bet arī no nēsāšanas ilguma. Turklāt vel ir pieejamas krāsainās kontaktlēcas, kuras var pilnīgi izmainīt ārējo izskatu. Lēcas internetā protams ir pieejamas lielā dažādībā un arī lietpratēji Jums var nodrošināt izsmelošas atbildes lēcu izvēlē. Bez šaubām, būtiski, lai pati lēcas cena nemaz nav sevišķi maza, tā kā kvalitātei šeit ir būtiska loma un, protams, labāk atrast pārbaudītu ražotāju un pārdevēju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.