Kolagēns Tavam skaistumam un veselībai

Kolagēns ir un būs pats galvenais veidojošo olbaltumvielu veids cilvēka organismā, kam būtu nozīmīga loma veselīgu muskuļu, matu kā arī pārējo organisma audu formēšanā. Pie tam dabīgais kolagēns ir pamats sarežģītākām ķermeņa struktūrām, kā piemēram, kauliem un zobiem, skrimšļiem un pat iekšējiem orgāniem. Pats kolagēns notur mitruma līmeni ādā, kurš sniedz iespēju tai noturēties tvirtai, pie tam minimāli pasargā dermas augšējo slāni no ultravioleto staru bojājumiem. Savādāk sakot, kolagēns ir svarīga cilvēka ādas sastāvdaļa, bez tās tā nespēj saglabāt savu elastību un veselīgo izskatu. Kādēļ mums patīk uztura bagātinātāji un to lietošanā nonāk kolagēna pulveris, tabletes vai dzeramais kolagēns? Jo trīsdesmit gadu vecumā kolagēna sintēze sāk ātri mazināties, kas noved pie pašas dermas plānuma, tvirtuma zuduma un arī sausuma. Parādās pirmās saredzamās grumbiņas, kauli un locītavas paliek vājākas, kā arī ķermeņa spēja dziedēt pakāpeniski samazinās. Tādēļ kolagēna lietošana paliek tieši par ikdienas daļu daudziem no mums.

Kolagēna veidi – kāds labāk matiem un kāds tad muskuļiem?

Kādi tieši pastāv kolagēna veidi? Pastāv daudz kolagēna veidu, taču 5 tiek skaitīti par visizplatītākajiem. Piecas biežāk sastopamās šķirnes iekļauj I, II, III, IV, V tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna tipi ir pilnīgi neaizvietojama ķermeņa sastāvdaļa. Pirmā tipa kolagēns būtu visvairāk sastopamais olbaltums, kas tad sastopams mūsos. Tas palīdz veidot mūsu ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas un citus saistaudus. Kad Jums būs nepieciešams kolagēns ādai un kolagēns matiem, šajā gadījumā I tips būs labākā alternatīva. Kāda tad tipa uztura bagātinātājs – kolagēns tiek nosaukts par visvieglāk absorbējamo? Atbilde ir zivs vai jūras kolagēns. Kad Jums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas būtu otrais tips, kurš jau ir svarīgākais skrimšļu kolagēns. Tie uztura bagātinātāji, kuri satur vistas kolagēnu, kā piemēram, putnu kaulu kolagēna pulveris, jau ir svarīgākais II tipa kolagēna dabūšanas avots. Trešais tips ir fibrilārs dabiskais kolagēns, kas būtu pamata mūsu ādas kā arī orgānu daļa, kas tiek uziets tajās pašās vietās, kur pirmais tips. Piektā. tipa dabiskais kolagēns būs būtisks grūtniecēm placentas veidošanā. Pats galvenais būtu saprast, vai arī priekš Jums vajadzīgs kolagēns matiem vai locītavām, un tad atrast sev atbilstošo tipu.

Uztura bagātinātājs – kolagēns – sūtīt internetā vai aptiekā tieši uz vietas tur?

Kolagēna lietošanai ir ļoti daudz norāžu, bet, piemēram, pirms kolagēns tiek pirkts, pievērsiet pastiprinātu uzmanību sekojošiem apstākļiem. Kāda tad veida pats kolagēns ir dominējošais, der atcerēties, kad pirmie trīs veidi būs it īpaši svarīgi cilvēkam. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku dabas kolagēns, kas ražots no liellopa, tieši tā kā olu kolagēns, ir lētāks un visticamāk izraisa alerģiju. Tādēļ tieši jūras kolagēna lietošana būtu labaka. Ikkatrs dabiskais kolagēns, it sevišķi kolagēna pulveris varetu būt ar ne visai patīkamu smaku, līdz ar to ražotāji sastāvam bieži liek klāt sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas tad mazina kvalitāti. Tad, kad būs meklēts kolagēns, pirkt labāk to, kam būs dabīgs sastāvs bez jebkādiem ķīmiskiem maisījumiem. Protams, svarīgs ir ne vien kolagēns, atsauksmes būs ne mazāk svarīgas, un tad kolagēna lietošana nesīs gaidīto rezultātu. Turklāt rekomendācijas svarīgi izlasīt arī konkrēti par interneta veikalu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.