KURĀ ONLINE VEIKALĀ PĀRDOD KONTAKTLĒCAS?

Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar redzi, nereti ir dažādas opcijas, kādus redzes korekcijas līdzekļus izmantot katru dienu. Tiesa gan, jāatzīst, ka briļļu izvēle nav lēts prieks un arī acu operācijas ne tik, tāpēc pastāv vēl kāda opcija – kontaktlēcas. Optikas salonos nopērkamās kontaktlēcas ir pieejamas ne tikai ar salīdzinoši nelieliem plusiem un mīnusiem redzes asumam, bet arī lielākām problēmām, piemēram, astigmātismam. Lēcas palīdz aizmirst raizes par mājās atstātām vai pazudušām brillēm, jo lēcas ir parocīgs redzes korekcijas veids jebkuram, kam ir tāds vajadzīgs. Lēcas mūsdienās iespējams pasūtīt arī tiešsaistē, bez steigas, piemeklējot sev piemērotākās, tiesa gan, pirms tam ieteikums konsultēties ar optometristu, lai uzzināt vairāk kāda stipruma kontaktlēcas būs piemērotas un vajadzīgas.

KURŠ MEDICĪNAS PĀRSTĀVIS IZRAKSTA BRILLES VAI KONTAKTLĒCAS?

Kontaktlēcas internetā ir atrodamas ļoti daudz un dažādos optikas preču vai produktu salonos. Jebkurā no tiem ir citādāks piedāvājums un tiek piedāvāts nopirkt vairāku zīmolu un arī valkāšanas ilguma kontaktlēcas un citas optikas preces. Lēcas tiek iedalītas pēc to izmantošanas ilguma – 1 dienu lietojamas lēcas, divas nedēļas, mēnesi, trīs mēnešus un arī 6 mēnešus, kā arī iespējams iegādāties tādas lēcas, kurām ir iespējams pagarināt izmantošanas laiku. Pēc lēcu tipa iedala multifokālās lēcas, toriskās lēcas, krāsainās lēcas un arī lēcas ar vairākiem zīmējumiem, kas var būt gan optiski piemērotas redzes stiprumam, gan nereti kalpo kā dekoratīvs elements.

VAI LĒCAS IR IZDEVĪGĀKAS PAR PARASTAJĀM BRILLĒM?

Cena ir noteicošs faktors arī optikas precēm. Cenas visur ir apmēram vienādas, atšķirība varētu būt tikai daži eiro konkrētai preču grupai. Kā piemēram, vienas dienas acu kontaktlēcu cena ir ap 25-30 eiro, un iepakojumā atradīsiet trīsdesmit lēcas, katrai dienai savu komplektu. Lēcas, ko var izmantot 2 nedēļas pa dienu, maksā ap 20 eiro un komplektā ietilpst vairākas lēcas, kas nozīmē to, ka šāda tipa lēcas ir nedaudz izdevīgākas par lēcām viendienītēm. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas lieto pēc speciāla režīma ar pārtraukumiem gan tikai pa dienu, gan arī naktīs. To cena ir ap 50 eiro un kalpo kā spēcīgs redzes korekcijas līdzeklis, tādēļ pirms to iegādes un lietošanas, nepieciešams konsultēties ar savu optometristu. Tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija gan tālumā, gan tuvumā, ir iespējams iegādāties multifokālās lēcas un to cena ir vidēji ap trīsdesmit eiro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.