KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS RISINĀJUMI PRIVĀTMĀJĀM UN VASARNĪCĀM.

Ja tiek plānota mājas celtniecība vai jau esošās renovācja, nedrīkst aizmirst par pievadu un komunikācijsistēmu tehniskā stāvokļa novērtējumu. Ņemot vērā to, ka visas komunikācijas sākot ar kanalizāciju un beidzot ar elektrību, tiek ieraktas zemē, tad par to funkcionētspēju ir jāpārliecinās laikus, lai pēcāk nerastos lieki izdevumi un problēmas. Kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

Uzzini vairāk – http://www.bio-kanalizacijas.lv/septikis/

KAS JĀSAPROT IZVĒLOTIES KANALIZĀCIJAS SISTĒMU JAUNĀ MĀJOKLĪ?
Ja izvēle krīt par labu bio kanalizācijas sistēmas izveidei, tad ieguvums būs izfiltrētais tehniskais ūdens, ko pēcāk var izmantot saimniecībā, piemēram, laistot dārzu. Bioloģiskā attīrīšanas iekārta ir parocīga ne tikai tādēļ, ka veic notekūdeņu pārstrādi, bet arī tādēļ, bioloģisko attīrīšanas iekārtu apkope neprasa lielus ieguldījumus un jāveic tikai dažas reizes gadā. Lai savā īpašumā ierīkotu septiķi, ir jānoskaidro dažas nianses pašvaldībā sakarā ar gruntsūdeņu līmeni. Ja ir iespējams pieslēgties centrālajam kanalizācijas tīklam, tad lieliski, taču tālāk visu nosaka tas, cik tālu atrodas centralizētais kanalizācijas vads (ideālā gadījumā 200 metri) un vai šī pieslēguma caurule netraucēs citu komunikāciju sniedzēju pieslēgumiem. Mazāk apdzīvotās vietās un lauku rajonos pieeja centrālajam pieslēgumam nav, tādēļ jāapsver doma par septiķa vai bioloģiskās notekūdeņu sistēmas ierīkošanu.

KĀDU KANALIZĀCIJAS VEIDU IESAKA IZMANTOT VASARNĪCĀS?
Ja jūsu apdzīvotaā vietā ir zems gruntsūdeņu līenis, tad septiķa ierakšanai zemē nav nekādu šķēršļu. Vietās ar augstu gruntsūdeņu līmeni labākais risinājums būs bioloģiskās attīrīšanas iekārtas. Jautāsiet, kāda atšķirība? Pirms sniedzam atbildi, jāpiemin, ka katram īpašuma un projekta veidam piemērota kanalizācijas sistēma ir jāizplāno laikus. Septiķiem ir divi vai trīs rezervuāri, kuros notiek visa ūdens un blakusproduktu uzgabāšana. Pirmajā rezervuārā nonāk notekūdeņi ar visu kanalizācijas saturu, kas nogrimst apakšā, bet ūdens pārte uz otru tvertni. Septiķu tīrīšanu veic asenizācijas pakalpojumu sniedzēji. Ideāls variants vasarnīcām, mājām ar mazu iedzīvotāju skaitu. Septiķis jātīra ne ne retāk kā reizi gadā, jo septiķa saturs ir kaitīgs apkārtējai videi. Tur pretī bioloģiskajās attīrīšanas iekārtās mājo baktērijas, kas pārtiek no notekūdeņos atrastajām organiskajām vielām, attīrot ūdeni un tādēļ tas ir izmantojams atkārtoti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.