KĀ FUNKCINĒ PARĀDU PIEDZIŅAS FIRMAS?

Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus. Parādniekam vairāk par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Likumā noteiktā norma paredz, ka parāda vēstules saņēmējam ir tiesības 21 dienas laikā apstrīdēt lēmumu un par to ziņot parādu piedziņas kompānijai. o parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies

KAM IESPĒJAMS IZMANTOT PARĀDU PIEDZĪŠANAS PAKALPOJUMUS?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ IZVAIRĪTIES NO PROBLĒMĀM AR PARĀDU PIEDZIŅAS UZŅĒMUMIEM?

Ārpus tiesas parāda atgūšanas process ir vispopulārākais. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Tā pat parasti uzņēmumu pārziņā ir visa vēstuļu korespondence, telefona zvani un birokrātiskā darījum puse. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.