KĀ DARBOJAS PARĀDU PIEDZIŅAS FIRMAS?

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi.

Par parāda esamību un atmaksas iespējām parādniekam tiek nosūtīta vēstule. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Vairāk nevajag bīties no parādu piedziņas firmām, jo parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām.

PARĀDA ATGŪŠANAS OPCIJAS BALTIJAS VALSTĪS

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpesonām, gan juridiskām personām. Melnajā sarakstā nevēlas nokļūt neviens, jo tur iekļuvušajiem ir liegtas iespējas saņemt kredītus, ātros aizdevumus, iegādāties preces uz nomaksu un vēl virkni citu pakalpojumu.

KO IETEKMĒ IEKĻŪŠANA PARĀDNIEKU SARAKSTĀ?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Tā pat parasti uzņēmumu pārziņā ir visa vēstuļu korespondence, telefona zvani un birokrātiskā darījum puse. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.