KĀDĒĻ VAJADZĪGS IESNIEGT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Darbs ir vajadzīgs ik vienam un darbu atrast mūsdienās ir ļoti vienkārši, jo vakanču piedāvājums ir proporcionāls pieprasījumam. Lai nodrošinātu savas vajadzības un ikdienas gaitu netraucētu ritumu, ir nepieciešami ienākumi. Prasmīgi sastādīts CV ir pirmais solis uz laba darba atrašanu. Maldīgi uzskatīt, ka ar informāciju pārpildīts CV dos labākas izredzes darba iegūšanai. Dažādi sludinājumu portāli un sociālie tīkli ir kļuvuši par populārākajām vietām, kurās ne tikai meklē, bet arī izvieto darba sludinājumus un aktuālos piedāvājumus nopelnīt. Nereti kopā ar CV, darba devēji mēdz lūgt iesūtīt arī motivācijas vēstuli. Darba devējam šādi ir ērti un ātri iespējams pārliecināties par kandidāta kvalifikāciju un atbilstību vakancei.

KĀDĒĻ NEPIECIEŠAMS CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES? KĀ PAREIZI NOFORMĒT DOKUMENTUS DARBA PIETEIKUMAM?

Latvijā joprojām netrūkst cilvēku, kuri līdz galam neizprot motivācijas vēstuļu un CV nepieciešamību atsevišķām vakancēm un amatiem. Visu lūgto dokumentu iesniegšana un korekta noformēšana ir pirmais rādītājs tam, ka kandidāts piedāvājumu uztver nopietni un ir gatavs strādāt. Dažādi lieliski un detalizēti CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, turklāt, arī citās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu turpinājumu.

VAI DARBS ĀRZEMĒS IR DROŠS?

Darbs loģistikā ārzemēs aiz vien ir populāra un izplatīta vakanču grupa Latvijā. Darbs vai sezonas darbs ārzemēs ir labs veids kā nopelnīt papildus līdzekļus un iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi strādājot ārzemju darba vidē. Nav nekādu problēmu atrast visu vajadzīgo informāciju par vakancēm ārzemēs, jo tāda ir viena no informācijas laikmeta priekšrocībām. Lai aprastu to, vai vakance ir korekta, darbā iekārtošanas aģentūra pilda savus noteikumus un arī atsauksmes par piedāvājumu ir pozitīvas, der pārbaudīt informāciju online. Ir dažādi veidi kā nokārtot visus nepieciešamos dokumentus darbam ārzemēs, tostarp, darbā iekārtošanas aģentūrās un nodarbinātības dienestos

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.