KĀ MEKLĒT VAKANCES?

Tiešsaistē redzamie paraugi CV rakstīšanai ir diezgan izplatīti. Lai gūtu ienākumus, ir nepieciešams darbs un darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam te ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju. Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Kandidāta motivācijas vēstule un CV ir normāla prasība darba devēju vidū. Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDA TIPA SATURU JĀMIN MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒS?

Ir jomas, kurās motivācijas vēstuļu vajadzība netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu otro kārtu un sākt darba attiecības.

VAI DARBS CITĀ VALSTĪ IR ATĻAUTS?

Arī darbs ārzemēs joprojām ir populārs. Daudziem joprojām ir mēģināt laimi atrast ārzemēs gan sezonas darbos, gan patstāvīgi, lai pelnītu vai iekrātu. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Informācijas pārbaude pirms pieteikšanās vakancei darbam ārzemēs ir vairāk kā nepieciešama un vēlama, jo tas ir jādara obligāti. Darba devējs vai aģentūra piedāvā sakārtot visus dokumentus, tādējādi atkrīt daudz problēmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.