Tapetes, linolejs, parkets – pareiza apdares materiālu izvēle

Sākot remontdarbus, cilvēkiem bez pieredzes ir smagi iedomāties, kā tad atrastie materiāli izskatīsies: sienu krāsa var izrādīties tumšāka, kā izskatījās uz piemēra, un gaišais ziedu ornaments uz sienas flīzēm var likties par uzbāzīgu, kad tad tiks ieklāta visa siena. Bet, ko tieši izdarīt, kad vajadzīga jauna santehnika? Pavisam nav īsti skaidrs. Protams, vislabāk ir griezties pie profesionāļiem, kas varēs izlīdzēt kā izplānot dizainu, gan piemeklēt piemērotākos materiālus. Par to, kāds tad apdares materiālu un interjera veikals varēs palīdzēt un kādā veidā uzsākt plānot remontu, noskaidrot vairāk varēsiet tālāk.

Apdares materiāli un arī santehnika – izlases nosacījumi

Viens no labāk pazīstamākajiem apdares materiāliem ir dažāda veida āra flīzes. Tās var būt no keramikas, mozaīkveida, stikla vai akmens flīzes. Nokrāsu daudzveidība Jūs arī spēs pārsteigt. Dažādības dēļ tās izmanto ne vienīgi vannasistabā, bet vēl citās telpās. Tās ir spēcīgas, kā arī labi iztur ķīmiskās vielas. Pazīstams apdares materiāls ir dabīgais parkets. Protams, tas ir kaprīzs, bet kopā ar pienācīgu kopšanu kalpos ilgstošu laiku. Parketa dēļi nevar panest mitruma vai temperatūras svārstības, nav izturīgs tieši pret ūdeni, kā arī agresīvām ķīmiskām vielām. Standartā tas netiek likts vannas istabā, virtuvēs un koridoros – tā kā tur šis ātri nolietosies. Savukārt, guļamzonai, viesistabām, kā arī bērnu istabām parkets būtu laba izvēle: patīkams taustei, slāpē skaņas, kā arī būs videi draudzīgs. Lamināts ir vislabākā parketa aizstāšanas opcija, šis materiāls arī ir silts un mazāk kaprīzs, turklāt tas ir pieejamāks cenas ziņā. Šodien jau ir uzlabots arī linolejs – tas palika izturīgāks un dažādāks. Turklāt labs linolejs būs ilggadīgs un moderns, kā arī to var ieklāt patstāvīgi. Sienu apdarē varēs izmantot ne tikai tapetes, bet arī flīzes kā alternatīvu. Gadījumā ja skatīt tapetes, to iespēja izvērsties ne vien dizainos, bet arī, piemēram, materiālu ziņā ir milzīga. Santehnika arī pieder tieši pie materiāliem priekš apdares. Kvalitatīvi krāni, dušas sistēmas, podi un vanna tomēr ir neaizvietojama lieta. Tagad tas viss ir pilnveidots, tāpēc labāk būtu pasūtīt modernas versijas, tā kā šāda santehnika palīdz ietaupīt ūdens tēriņus un arī atvieglo kopšanu.

Vai arī interjera veikals varēs palīdzēt remonta izplānošanā?

Latvijas teritorijā ir samērā daudz būvniecības veikalu. Bet visbiežāk šāda veida veikali ir jau kā hipermārketi, kur konsultanti bieži vien paši nemaz nav informēti par apdares materiālu klāšanu vai arī jebkādām īpašībām. Tādēļ ieteicams savu vērību pievērst cita veida veikaliem, tāds būs apdares materiālu un interjera veikals. Tādos veikalos būs atrodami apdares materiāli, dizainu piemēri un profesionāli darbinieki, kas profesionāli palīdzēs veikt izvēli. Protams, vienmēr izpētiet klientu atsauksmes, lai vēlāk nenāktos vilties, kā arī izpētiet preču klāstu. Šeit būtu jābūt kvalitatīviem materiāliem, kas tad jau ir pierādījuši savu kvalitāti jau gadiem ilgi. Un kopā Jūs spēsiet atrast labāko variantu tieši Jums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.