PILNA SPEKTRA DARĪJUMU VEIDI AR DAŽĀDIEM KOKMATERIĀLIEM LATVIJĀ

Dažāda veida kokmateriālu apstrāde un pārstrāde Latvijā ir viens no vadošajiem biznesa virzieniem daudziem uzņēmējiem. Kokapstrādes uzņēmumi aktīvi iepērk apaļkokus, jo tiem ir plašs pielietojums un pārstrādes iespējas. Latvijas kokmateriāli ir iecienīti ne tikai vietējo interesentu vidū, bet tā ir viena no lielākajām eksporta precēm Latvijā. Kokmateriāli tiek iepirkti visā Latvijā, nodrošinot pakalpojuma izpildi no A-Z, ieskaitot dokumentu kārtošanu(izvēlies te – terases dēļi). Apaļkoka cenas ir ļoti dažādas, galvenokārt, balstoties uz sortimenta veida, atrašanās vietas, izmēriem un tamlīdzīgiem rādītājiem. Šādi paši noteikumi ir arī citiem kokmateriālu veidiem.

SKUJKOKU UN LAPU KOKU PIELIETOŠANAS IESPĒJAS KOKRŪPNIECĪBĀ

Papīrmalka, kā jau pēc tās nosaukuma var spriest, tiek izmantota, lai ražotu papīru. Tas ir kokmateriāla veids, kura kvalitātes prasības ir noteiktas zemākas. Parasti, ja koksnes daļa nav derīga finierklučiem vai zāģbaļķiem, piemēram, koku galotnes daļas, to izmanto papīrmalkai. Priedes, egles, bērzi un apses ir populārākie papīrmalkai izmantotie koki. Papīrmalkas garums parasti ir 3 metri, savukārt diametrs svārstās līdz pat 60 centimetriem. Nav īpaši lielas atšķirības apaļkoku un papīrmalkas iepirkšanas procesam. Atbildīgs kokrūpniecības uzņēmums rūpējas par kvalitāti visos darbības posmos, sākot ar mežsaimniecību un beidzot ar transportēšanu un apkārtējo sabiedrību.

KOKRŪPNIECĪBAS UZŅĒMUMU DARBOŠANĀS STRATĒĢIJAS LATVIJĀ

Kokrūpniecības uzņēmumu filiāles ir pieejamas visā Latvijā, galvenokārt, reģionāli. Attiecīgi, ja vēlaties pārdot vai gluži pretēji – iegādāties kokmateriālus, atliek sazināties ar reģiona attiecīgo filiāli un rīkoties. Dažādi šādas nozares uzņēmumi piedāvā dažādus, ar kokmateriālu apstrādi un pārstrādi saistītus pakalpojumus, piemēram, ne tikai dažādu kokmateriālu tirdzniecību un enerģētiskās koksnes un šķeldas ražošanu, bet arī pat paneļu māju veidošanu. Rādītājs, ka eksports notiek uz vidēji 27 dažādām pasaules valstīm, liek secināt, ka modernākās tehnoloģiskās iespējas un mūsdienīga pieeja visiem ražošanas un eksporta posmiem ir devuši pienācīgu rezultātu. Ja uzņēmums vēlas būt konkurētspējīgs tirgū, tad atbildīga pieeja biznesa procesiem un tehniskajiem risinājumiem ir obligāta nepieciešamība.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.