Būtiskākie kritēriji , izvēloties konstrukciju jumtam

Mājas celtniecības procesā būtiski vairāki elementi – jumta konstrukcija ir viens no tiem. Pastāv dažādi jumta konstrukcijas veidi, tādēļ sākotnēji jānovērtē vairāki varianti, lai pieņemtu labāko lēmumu.

Būtiski ielāgot, ka jumta konstrukcijas veids atkarīgs ne tikai no ēkas īpašnieka vēlmēm, bet arī no tā, kāda veida jumta segumu plānots uzstādīt.

Kādas funkcijas pilda jumts?

Jumtam ir ne tikai jāpilda aizsargfunkcijas, bet arī jābūt estētiski pievilcīgam(vairāk informācijas skatīt te – https://tenter.lv/). Tomēr der atcerēties, ka jumts ir sarežģītāk kopjama celtnes daļa, tādēļ materiāli jāpiemeklē sevišķi rūpīgi.

Konstrukciju veidu nozīmīgākās īpašības

Apskatot konstrukciju iespējas, var nākties apjukt. Kā zināt, kurš no variantiem labākais? Atbildi palīdzēs gūt apraksts par zināmākajiem konstrukciju tipiem. Viens no izplatītākajiem veidiem ir divslīpju jumta konstrukcija. Tā atbilstoša lielai daļai mazstāvu ēku. Divslīpju jumts ir drošs, praktisks, vienkārši uzbūvējams, atbilstošs dažādiem jumta seguma veidiem. Mansarda tipa jumts sastāv no četrām plaknēm. Zemākās plaknes ir stāvākas. Šī veida jumts dod iespēju gūt papildu platību celtnes bēniņos. Vienslīpes jumti ir vienkārši izbūvējami, tiem nav kores, taču dzīvojamām ēkām šāda jumta konstrukcija tiek izmantota reti. Vairāk tāds jumts ir šķūņiem, saimniecības ēkām. Lai arī cena ir svarīgs aspekts, kas noteikti jānovērtē, ilgtermiņā svarīga ir kvalitāte. Tiesa, lētas jumta konstrukcijas ne vienmēr iet roku rokā ar sliktu kvalitāti – galvenais piemeklēt labāko risinājumu tieši Jūsu vajadzībām.

Kā atrast piemērotāko servisu?

Ja aktuālas augstas kvalitātes jumta kopnes konstrukcijas, apskatiet vairāku uzņēmumu piedāvājumus, lai izvēlētos piemērotāko. Būtiski, lai kopnes tiktu izgatavotas no sertificētiem kokmateriāliem, ražošanas procesā ievērots augsts kvalitātes standarts. Koka kopņu montāža var tikt realizēta dažādos variantos, tādēļ pirms tam jādefinē savas vajadzības un jāpiemeklē atbilstošākais kopņu tips. Jāņem vērā arī kopnes cena. Piemēram Eco tipa koka pārseguma kopnes ir izturīgas, izdevīgas cenas ziņā, bet Mono tipa kopnes tiek izmantotas lēzeniem jumtiem. Opcijas ir daudzveidīgas, atliek vien izvēlēties. Lai novērtētu, kādas būs jumta spāres, noder spāru konstrukcijas paraugs. Konsultējieties ar darbiniekiem, lai saņemtu piemērotāko piedāvājumu un rezultātu! Laba uzņēmuma piedāvājumā ne vien koka kopņu ražošana, bet arī koka karkasa sienas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.