ENERGOEFEKTIVITĀTES PIEMĒROŠANAS PROCESI MĀJAI VAI DZĪVOKLIM

Visā pasaulē celtniecība, būvniecība un remontdarbi nemēdz apstāties vai stāvēt dīkā. Allaž būs nepieciešamība pēc mūsdienīga mājokļa ne tikai interjerā, bet arī komunikācijās un energoefektivitātē. Tieši energoefektivitāte ir tas jēdziens, kas pēdējos desmit gados kļuvis ļoti populārs daudzu vidū. Diemžēl, bet neizbēgams ir arī pakalpojumu cenu kāpums, ko pēdējos gados varam īpaši novērot saistībā ar elektrību, ūdensapgādi un citiem saistītiem komunālajiem pakalpojumiem(izvēlies te – ēku siltināšana). Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens.

TEICAMI SILTINĀŠANAS MATERIĀLI NO VADOŠAJIEM RAŽOTĀJIEM

Viens no svarīgākajiem elementiem mājas celtniecībā ir kvalitatīva siltināšana, lai novērstu siltuma zudumu veidošanos un lieku apsildes izdevumu radīšanu. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Pilsētas centrālapkure, krāsnis, plītis, kamīns, dažādi apkures katli – sev piemērotu apkures sistēmu var izvēlēties jebkāda tipa mājokļa īpašnieki. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai. Liela kļūda ir arī veikt šāda veida darbus maksimāli lēti, jo tas var novest pie nepiemērotu materiālu izmantošanas, kas pēcāk nenodrošina nepieciešamo rezultātu un izmaksas tikai pieaug.

KĀ NOSKAIDROT PIEMĒROTĀKO NOTEKŪDEŅU APSAIMNIEKOŠANAS VARIANTU?

Kanalizācijas un sanitārā mezgla ierīkošana ir tik pat svarīga kā pareiza apkures veida izraudzīšanās. Visa santehnikas sistēma, strādājot kopā, nodrošina teicamu rezultātu gan mājoklī, gan apkārtējā vidē, jo tajā nenonāk piesārņojums, turklāt, bioloģisko attīrīšanas iekārtu tehnisko ūdeni var lietot atkārtoti, piemēram, dārza laistīšanā, logu mazgāšanā un tamlīdzīgi. Arī santehnikas preču pareiza un piemērota izvēle palielina ne tikai visas sistēmas labāku darbošanos, bet arī ekspluatācijas laiku. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.